Daar sta je dan als introverte ondernemer. Je hebt iets moois bedacht. Je wilt wel iets vertellen, maar liever heb je dat iemand je ernaar vraagt. Het typische aan mensen met een introverte voorkeur is dat ze er met meer energie de dialoog over aangaan met zichzelf dan met een ander. Dat overkwam mij als redelijke ‘introvert’ de afgelopen jaren regelmatig. Telkens dacht ik er als het ware twintig keer over na, hoe ik iets zou gaan vertellen, aan wie, op welk moment.

Het resultaat? Vaak communiceerde ik helemaal niet en stierf een prachtig idee in eenzame schoonheid. Hier ga ik van nu af aan mee breken. Laat me vertellen, hoe ik dat ga doen.

Eerst even zeuren
De contactmomenten tussen mensen zijn aan het veranderen door de digitale revolutie. Zo hebben we gemakkelijker contact met veel meer mensen. De wijze van contact in die digitale wereld laat veelal te wensen over. We lezen aan de buitenkant af, hoe iemand zich voordoet. Reis je wel eens met het openbaar vervoer? Kijk dan eens om je heen. Ik denk dat het overgrote deel van de reizigers op een smartphone kijkt. Heerlijk introvert natuurlijk, maar contact verloopt digitaal. En toen dacht ik: ‘Dat is ook een oplossing voor mij! Victor, waarom maak je geen website?’

Connessence online
Ja dat was eigenlijk een heel logisch idee. Eerst even rustig nadenken. Dan op papier zetten. Nog een keertje veranderen. En dan pas online. Dat is een goede werkwijze voor mensen met een introverte voorkeur. Alles wat je wilt kun je vertellen, zonder dat je tussendoor gestoord wordt. Ons bedrijf Connessence heeft vanaf vandaag dus een website. Iets waar we in de afgelopen 5 jaar niet mee bezig waren. En nu hebben we een platform waarmee we iets kunnen delen, als we iets nieuws te vertellen hebben.

We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Krijg je te zien wat je verwacht? Ben je verrast? Wat moet echt beter? Waar zou je meer over willen weten? Alles willen we van je horen. Je mag een reactie geven in het commentaarveld hieronder.

Wat hebben we te delen?
De echt goede lezer merkte op dat we graag gebeurtenissen en inzichten willen delen via de website. En dus kun je je afvragen of het toevallig is, dat we juist nu de website online zetten. En je raad het al, dat is helemaal geen toeval. We hebben iets heel speciaals te delen. Want binnenkort verschijnt mijn boek ‘Leiderschap in luisteren’!

Onder diegenen die feedback geven op de website verloten we graag een gesigneerd exemplaar.

We zijn erg benieuwd naar jullie reacties.